30 edicions de la Marxa Gràcia-Montserrat

 

30 edicions de la Marxa Gràcia-Montserrat

Però gairebé 70 anys organitzant marxes…

Tot va començar en un temps tan llunyà com l’any 1925, abans que el C. E. Rafel de Casanova fos obligat a convertir-se en UEC de Gràcia. En aquells temps es va començar a organitzar una Marxa de Regularitat, nocturna. D’aquesta Marxa se’n van celebrar una cinquantena d’edicions, que varen tenir un gran èxit fins els anys setanta, i a partir d’aleshores van anar perdent públic.

A la darreria dels vuitanta, es feia molt difícil continuar organitzant la Marxa de Regularitat, i es va començar a pensar a fer alguna altra cosa…

Tot va quallar el 1988, quan es va celebrar la primera edició de la nova Marxa Collserola-Montserrat. L’any següent, en la segona edició, ja va adoptar el nom i el camí actual: Gràcia-Montserrat.

I així, d’any en any, hem arribat a la trentena edició de la Marxa, que tindrà lloc els propers 17 i 18 de juny.

Per aquestes trenta edicions, hi han passat uns quants milers de participants, uns centenars de col·laboradors i col·laboradores, i un grapat d’equips d’organització, sense els quals seria impossible muntar un esdeveniment d’aquesta envergadura.

El recorregut, d’uns 63 km, ha anat variant, però ha mantingut l’essència de la Marxa: seguir camins allunyats de l’asfalt i amb interès excursionista. I continua representant un repte per a la majoria de les persones que s’hi inscriuen cada any.