logo UEC

Estrenem web

logo UEC

La Unió Excursionista de Catalunya Agrupació Esportiva (UEC) estrena nova web, adaptada a qualsevol dispositiu (ordinador, mòbil, tablet, etc). Amb aquesta novetat la UEC es modernitza i utilitza no només les xarxes socials sinó també el nou lloc web com a instrument de comunicació entre les entitats que agrupa i els amants dels esports de muntanya.

D’aquesta manera, els més de 3.000 socis d’aquesta entitat i tothom que estigui interessat en el món de la muntanya podrà consultar les activitats en una agenda centralitzada que conjumina les sortides i competicions que organitzen totes les entitats que formen part de la UEC Agrupació Esportiva: UEC de Bagà; UEC de Barcelona; UEC de Gràcia; UEC d’Horta; UEC de Mataró; UEC d’Olesa de Montserrat; UEC del Prat; UEC de Sants; UEC de Tortosa i UEC del Vall de Tenes.

Per exemple, aquest any al mes de març se celebrarà la 53 cursa d’esquí de muntanya per equips de la UEC de Barcelona, La Cursa Bassiero, que acollirà  el Campionat d’Espanya per Equips de la FEDME-Gran Premio Rise Up de Millet. A més a més, tindran lloc conferències sobre el món de l’esquí de muntanya, tallers i activitats per als nens i les nenes, xocolatades, dinars de germanor, sortejos de material, etc.

 

ACTIVITATS DE MUNTANYA I CULTURALS

La UEC té un caràcter col·lectiu i ha desenvolupat una xarxa de refugis de muntanya, que també es podran consultar a través de la web. Les diferents entitats membres s’organitzen en seccions d’especialitats de la muntanya (excursions, senderisme, alta muntanya, escalada, esquí, espeleologia, bicicleta de muntanya), i d’altres de caràcter cultural (biblioteca, fotografia, arxiu, coral). També té la seva pròpia publicació: la revista Excursionisme i compta en el seu haver amb la Creu de Sant Jordi, que va rebre el 1983.

La UEC Agrupació Esportiva és una entitat excursionista formada a Barcelona el 1931 amb el nom d’Unió Excursionista de Barcelona, provinent de la fusió de l’Associació Joventut Excursionista Avant (creada el 1904), el Centre Excursionista Pàtria (1915), la Secció Excursionista de la Penya Irònica (1925), el Grup Excursionista de la Unió Professional (1928) i el Grup Excursionista Isards (1929).